Wilson Creative

KIFAB-097Wilson Creative är en reklambyrå som arbetar med att skapa kärleksfull kommunikation till sina kunder som finns i hela landet. När de låg i en expanderingsfas 2009, var en större lokal ett måste. VD:n Hasse Hofvergård berättar att de vände sig till KIFAB direkt för att hitta en ny plats som levde upp till just deras krav. Valet föll på en ljus och ytsmart lokal i Varvsholmen 5 med utsikt över Kalmarsund.

– Ljuset och rymden gick inte att hitta någon annanstans i Kalmar. Vi ville ha ett kontor med öppet landskap som ger liv och rörelse. En plats som öppnar upp för kreativitet och där vi snabbt kunde integrera med varandra.

Sedan dess har Wilsons behov förändrats, de har vuxit och gått från fyra till tio personer. Hasse upplever att KIFAB följt med i utvecklingen och stöttat med nya lösningar genom att vara lyhörda och snabbfotade. Lokalen på 152 m² innehåller även ett konferensrum och en yta med pingisbord som används flitigt. Ett av målen med kontoret, är att alla kunder som kommer på besök ska få veckans bästa möte just där. Något de uppnått då ingen är sen med att påpeka hur fint de tycker Wilson har det.

KIFAB-074– Lokalen bidrar till ett väldigt bra klimat. Det är avkopplat och vi vill att det här ska vara en plats som besökaren vill stanna kvar på. Vi trivs väldigt bra på Varvsholmen som känns som en stadsdel där det händer mycket nytt. Det är en kul mix av intressanta företag och bostäder. Vi brukar skämtsamt kalla området för Kalmarbysjöstad, för det är lite Kalmars motsvarighet till Hammarbysjöstad i Stockholm.

Eftersom Wilson snabbt har vuxit, blir nästa steg en ny större lokal. De litar på att KIFAB kommer att hitta något passande när det blir dags, även om det skulle kännas tråkigt att lämna de ljusa fina lokalerna på Varvsholmen. Kanske finns möjligheten att ta över hela planet och bygga ut det befintliga, avslutar Hasse Hofvergård.