Frågor och svar

kifab_kontorsklubben_1024x390

Hyra & uppsägning

Vad är hyran för ett kontorsrum, vad ingår och vad är det för uppsägningstid?

Hyran styrs av kontorets storlek och du betalar för ditt rum samt proportionerlig del av de gemensamma ytorna, vilket specificeras i ditt hyresavtal. Hyra för ett kontorsrum på ca 18 kvm är 4 500 kr/mån. Drift och fastighetsskatt ingår i hyran. För prisuppgifter för respektive rum kontakta oss. Kontoren hyrs tillsvidare med 3 månaders uppsägningstid.

Finns det fiber/internet?

Fiber/internet ingår inte i hyran men kontorsklubben är ansluten till fiber så du själv kan teckna abonnemang utifrån ditt behov.

För Skeppsbrogatan 55  tecknas abonnemang med Telia på telefonnummer 90 400, uppge Skeppsbrogatan 55 och ditt kontorsnummer.
För Bredbandet 1 tecknas abonnemang med valfri leverantör, Kalmar Energi och Skanova har fiber i huset.
Bredband2 (telefonnummer 0770 – 811 020) och Telia (telefonnummer 90 400) är de två vanligaste leverantörerna till Bredbandet 1.

Hur gör jag om jag vill hyra i Kontorsklubben?

Du anmäler ditt intresse genom att fylla i formuläret här. Om inget finns ledigt sparas dina uppgifter och du blir kontaktad om ett kontor som matchar dina önskemål blir ledigt.

Hur gör jag om jag vill säga upp avtalet?

Du skickar din uppsägning med kontraktsnummer och kontorsnummer till info@kifab.kalmar.se. Du får då en bekräftelse på uppsägningen och blir sedan kontaktad av vår serviceavdelning för utflyttningsbesiktning. Vid besiktningen går vi gemensamt igenom lokalen. Tänk på att du kan bli ersättningsskyldig för onormalt slitage eller åverkan som tillkommit kontoret under din tid som hyresgäst.

Är kontoren möblerade?

Kontoren hyrs ut omöblerade för att du ska ha möjlighet att skapa din optimala arbetsplats.

Förhållningsregler och funktioner

Vem ansvarar för städning?

KIFAB ombesörjer städning av samtliga gemensamma delar så som konferensrum, toaletter, kök m.m. Du som hyresgäst ansvarar för ditt egna kontor. För allas trivsel är det viktigt att du tar ansvar för ordning och reda i de gemensamma delarna och alltid plockar undan och återställer efter dig. Du får inte förvara saker utanför din egna förhyrning/kontor. Vi har avtal med IB-Rent Städservice på Bredbandet 1 och Coor Service Management på Skeppsbrogatan 55. Du som hyresgäst har möjlighet att teckna avtal med dem även för städning av ditt kontor. Hör av dig till dem för prisförslag.

Beställ städ på Bredbandet 1 (IB-Rent) på telefon 010-15 50 085
Beställ städ på Skeppsbrogatan 55 (Coor) på telefon 010-55 96 164

Hur bokar jag konferensrum och samtalsrum?

Konferensrummet på Skeppsbrogatan 55 är fritt att nyttja av hyresgäster i kontorsklubben och du bokar genom att skriva in namn och tid i den almanacka som finns vid sidan av dörren.
För konferensrummet Flundran på Bredbandet 1 bokar du tid hos Kalmar Science Park på 0480-45 34 22. Som hyresgäst i huset har du ett förmånligare pris vid hyra av denna.

Samtalsrum är till för kortare möten eller samtal. Dessa bokas ej och får användas max 1 timme åt gången/dag.

Konferensrum och samtalsrum är endast till för hyresgäster i kontorsklubben och kan inte nyttjas av utomstående. Konferensrummet Flundran på Bredbandet 1 kan bokas av utomstående. Som hyresgäst får du inte upplåta rummen till utomstående.

Hur fungerar det med skyltning?

KIFAB ombesörjer all skyltning. Hänvisning till Kontorsklubben finns i entréer, hissar och utanför respektive enhet. Vi ombesörjer även en skylt med er logotyp och namn utanför respektive kontor. Övrig skyltning är förbjuden. Utanför Bredbandet 1 finns en pylonskylt som du som hyresgäst, i mån om plats, kan boka för en engångskostnad. Har du frågor angående pylonskylt eller övriga speciella önskemål ta kontakt med oss.

Kan jag ta emot post till Kontorsklubben?

KIFAB tillhandahåller brevlåda med lås innanför huvudentrén till varje hyresgäst.

Om något inte fungerar, hur gör jag då?

Om något inte fungerar korrekt gör du en serviceanmälan via vår hemsida.

Vad är det för öppettider vid entréer?

Kontorsklubben är öppen vardagar 07.00-18.00. Utanför öppettider och på helger sker passage med hjälp av kort/tagg. Är du i behov av extra kort/tagg kontakta vår serviceavdelning.

Finns det förråd att tillgå?

På Skeppsbrogatan 55 erbjuder vi hyresgäster förvaringsutrymme i delat förråd. I övrigt finns inga egna förråd att tillgå i huset. På Bredbandet 1 finns det inga förrådsmöjligheter i dagsläget.

Finns det p-platser att hyra?

På Bredbandet 1 finns varmgarage i källaren och i fastigheten Spantrutan som ligger intill, vilket du som hyresgäst kan hyra i mån om plats. Kontakta oss för prisinformation.
I övrigt gäller kommunens parkering där du i biljettautomaterna kan köpa månadskort.

På Skeppsbrogatan 55 gäller kommunens parkering där du i biljettautomaterna kan köpa månadskort.

Under hösten 2017 kommer vi att installera elladdningsstationer i anslutning till fastigheterna.