Problem med serviceanmälan

Postat den 20 september, 2017.

Då vi migrerar till SSL har vi just nu problem med våran serviceanmälan via hemsidan. Vi jobbar med att lösa problemet så snart som möjligt.

Stadsbyggnadspriset 2017

Postat den 28 augusti, 2017.

Vi är stolta över att ha tilldelats stadsbyggnadspriset 2017 för vår fastighet Elefanten 8 (Tågdepån) med motiveringen: En industribyggnad som fått visa upp sig! Fasaderna fungerar inte bara som skydd utan har även fått en arkitektonisk gestaltning, som med enkla medel skapar uppmärksamhet. Genom sin arkitektur har man på ett tydligt sätt gett byggnaden ett ansikte, ett spännande uttryck som på långt håll ger väcker intresse. Byggnaden visar på ett intressant sätt att industribyggnader är en viktig del av stadens gestaltning. En kaxig framtoning som gör att ingen tågresenär kan missa att man kommit till Kalmar.

FullSizeRender

Vi rekryterar

Postat den 16 augusti, 2017.

Vi förstärker vår serviceavdelning och söker en serviceinriktad TEKNISK FÖRVALTARE med ett stort intresse för teknik och fastighetsdrift.

Läs mer om tjänsten här: https://kifabikalmar.se/om-kifab/lediga-tjanster/

Nyhetsbrev – 2017-07-18

Postat den 18 juli, 2017.

Läs vårt senaste nyhetsbrev.

Viktig information gällande läcka på Norra vägen

Postat den 15 juli, 2017.

En stor läcka har uppstått på Norra vägen. Kalmar Vatten arbetar med att reparera ledningen. Detta har lett till översvämning i delar av vår fastighet Sutaren 22 (Chokladfabriken/Röda ugglan) och flera av er som hyr förråd är berörda. OCAB kommer inleda sanering och avfuktning av förråd och passager. Som hyresgäst ska ni som är påverkade anmäla detta till ert försäkringsbolag. Vi kommer försöka ta kontakt med er som påverkats under dagen. Vid frågor kontakta Joel Friberg på 0480 – 45 12 90.

Öppettider i sommar

Postat den 14 juli, 2017.

Sommar innebär lägre bemanning på KIFAB men vi har öppet hela sommaren. Ni når oss som vanligt på telefon 0480 – 45 14 00. Vid akuta fel efter kontorstider samt helger, kontakta vår jourtelefon.

Avbrott i telefoni 7-8 juni

Postat den 1 juni, 2017.

På kvällen 7/6 kl. 17.00 sker återigen ett avbrott i vår telefoni pga av uppgradering av växel. Om allt går enligt plan skall telefonin vara igång igen som vanligt till kl. 08.00 den 8/6.

Vårt journummer påverkas ej av avbrottet.

Avbrott i telefoni 17/5

Postat den 4 maj, 2017.

Onsdagen den 17/5 kl. 14.00 görs förändringar i vår telefoni vilket innebär att våra direktnummer slutar fungera denna eftermiddag. Vårt växelnummer 0480 – 45 14 00 fungerar dock som vanligt varför vi ber er ringa dit för att bli kopplade till den ni söker. Våra direktnummer är återigen i bruk dagen efter.

Vi älskar elbilar men…

Postat den 2 maj, 2017.

Som rubriken säger är vi sålda på elbilar. Vi har själva två elbilar igång och en tredje på väg in. Det finns dock en hel del att tänka på när man har skaffat elbil, bl.a hur man laddar den. Enligt myndigheterna är det godkänt att ladda från ett jordat ”vägguttag” av schuko typ (benämningen på den standardiserade kontakten för hushållsel). På grund av brandrisk rekommenderas dock inte denna kontakt för kontinuerligt uttag av större effekter vilket är fallet vid laddning av elfordon. Schuko-kontakten är enbart en enfas anslutning till elinstallationen och har inga extra signalstift för att möjliggöra kommunikation mellan laddningsstation och fordon vilket innebär att den inte skyddar mot överhettning eller jordfel. Detta förutsätter att elinstallationen i fastigheten klarar av detta för att undvika ev brandtillbud eller andra el följd fel vilket vi tyvärr ej kan garantera att samtliga elsinstallationer i våra fastigheter klarar av.

Av el- och brandsäkerhetsskäl måste vi därför meddela alla elbilsentusiaster att laddning från ett vanligt jordat uttag av schuko typ på någon av våra fastigheter inte är tillåtet. Om du har behov av laddningsmöjlighet på arbetsplatsen/fastigheten måste du kontakta oss så vi tillsammans får diskutera hur detta kan lösas med en trygg och fackmannamässig installation som uppfyller krav/regelverk för elbilsladdning.

Kontoret stängt pga. utbildning 26/4

Postat den 26 april, 2017.

Onsdagen den 26/4 är kontoret stängt då vi befinner oss på utbildning. Vår telefonväxel är dock öppen och ni når oss som vanligt på 0480 – 45 14 00.