Brigbys

Brigbys är en grossist och tillverkare av kvalitativa barnprodukter med kunder över stora delar av världen. De har funnits sedan 1985 och är baserade i Kalmar. Hanne Deverén tog över verksamheten 2009 tillsammans med sin man och berättar att de suttit i sina nuvarande lokaler i två år efter att vuxit ur sin gamla plats.

– Vi började leta lediga lokaler och hittade den här med ett stort och ljust lager, kontor och konferensrum. Vi kontaktade KIFAB och inflyttningen kunde ske efter bara några veckor. Det gick väldigt smidigt och vi har trivts här sedan dess.

Lokalerna på Torsåsgatan i Kalmar ligger i ett industriområde med närhet till staden och hemmet, något som kändes viktigt för Hanne. På företaget arbetar ungefär femton personer och kontorsdelen innehåller flera rum där personalen själva fått välja om de vill arbeta tillsammans eller i egna små kontor, vilket skapar en rättvis och självständig atmosfär.

– Nu sitter vi på cirka 1000 m² med ett stort lager som gör att vi kan vara kvar och växa här. För oss är det viktigt med en hyresvärd som är snabb på att agera efter våra önskemål, vilket KIFAB alltid är.

Planen är att fortsätta växa. Förutom Brigbys driver paret även företaget Nallebudet sedan tolv år tillbaka. Med tjänsten kan kunden skicka en hälsning till någon med en nallebjörn istället för med en blomma. En tjänst som även den växer. Hanne ser den nuvarande platsen som ett ställe där företaget kan trivas och utvecklas i många år framöver. Om de inte växer ur lokalen vill säga.