Stil Rostfritt

Stil Rostfritt som drog igång sin verksamhet i oktober 2015, har på kort tid vuxit och går mot sitt mål att dubbla sina anställda inom tre år. Företaget tillverkar och monterar rostfritt och aluminium till allt från inredningsdetaljer till storkök och industri. Som ägare står Pierre Josefsson och Mats Parild, de berättar att lokalen på Amerikavägen i Kalmar blivit totalrenoverad och anpassad efter just deras behov.

– Vi tittade på flera andra lokaler innan vi hittade denna. Men då vi hade specifika krav, behövdes lokalen byggas om för att möta våra behov. På kort tid lyckades KIFAB fixa kontor, omklädningsrum och en plats för verkstad som allt är toppmodernt och med hög kvalitet, berättar Pierre.

De båda ägarna bidrar med en stor kompetens och erfarenhet inom metall, tekniska frågor och ett lokalt kontaktnät till Stil Rostfritt. Driften på plats sköts av VD:n Lars Ling, totalt sitter fyra personer i lokalen på nästan 1000 m².

– Vi upplever kontakten med KIFAB som bara positiv. De är snabba med att dra igång aktiviteter efter våra önskemål och är flexibla och lyhörda, tycker Mats. Eftersom lokalen egentligen är för stor i dagsläget är det viktigt att det finns utvecklingsmöjligheter då vi planerar att växa.

På lokalen ställs också höga krav på arbetsmiljö och säkerhet, något de upplever att KIFAB möter.

– Speciellt i verkstaden, som består av en öppen planlösning, kräver ett bra arbetsljus. Där installerades helt nya armaturer med modern och energismart belysning som lever upp till våra förväntningar. Vi kommer att kunna vara kvar och fortsätta utvecklas i lokalen i många år framöver, avslutar Pierre.