Vitec

Vitec är ett nordiskt programvarubolag med 450 medarbetare runt om i Norden. På kontoret i Kalmar arbetar 70 personer med verksamhetskritiska programvaror till bygg- och fastighetsbolag, fastighetsmäklare samt bank- & finansbranschen. De är tre år sedan Vitec flyttade in i lokalerna mitt i city på Borgmästaregatan. De förklarar att ett av kraven när de letade ny lokal var att alla skulle få plats på ett och samma plan. Med KIFABs hjälp hittade de en ljus och luftig lokal där alla arbetar tillsammans i ett öppet landskap som bidrar till ett bra och kreativt arbetsklimat.

– Fördelarna med att arbeta i ett öppet landskap är att det blir snabbare beslutstid och effektivare internkommunikation. Vi hade också höga krav på teknik och moderna lösningar för nätverk, luftkonditionering, el och värme. Något som fungerar bra i lokalen.

Eftersom Vitec har kontor runt om i Norden, var närheten till bra kommunikationer viktigt. Det blir en del resor mellan kontoren och med den centrala adressen har de nära till både tågstation och flygplats.

– Som vi sitter nu kan tillresande gäster och medarbetare ta en uppfriskande morgonpromenad från hotell och centralstation. Området var en viktig fråga i valet av lokal och vi är väldigt nöjda med den centrala placeringen. Vi har hyrt från KIFAB i tre år nu och upplever dem som närvarande och enkla att få tag på när det behövs. Att hyra lokal känns som en fördel då vi helt kan fokusera på vår verksamhet och snabbt få hjälp av KIFAB med lokalfrågor, förklarar en anställd på Vitec.