Wilson Creative

Ett besök på framtidens reklamkontor

Dagens reklambyråer ser inte ut som gårdagens annonsbyråer. Idag måste man ha plats för en mängd olika personer, kompetenser och funktioner i samma lokal. Man jobbar både ensam och tillsammans, ofta med digital kommunikation och söker hela tiden efter nya uttryck och idéer. Just därför behövde reklambyrån Wilson Creative en lokal med plats för både kreativa workshops och fokuserat ensamarbete. Det nya kontoret är fullt av inspirerande samlingsplatser – här finns rum för det mesta och plats för både rundpingis och strategiskt idéarbete.

Wilson Creatives nya kontor på Skeppsbrogatan 55 ligger på sjunde våningen. Det har utsikt åt tre håll och Kalmarsund som kuliss. Byggnaden, den gamla Riskvarnen, är idag hem för några av länets mest kreativa företag. Vi har pratat med Hasse Hofvergård på Wilson som berättar mer om kontoret och den nya lokalen.

– Flexibiliteten är verkligen den stora fördelen! Nu har vi mötesrum för alla slags möten. Skjutväggar som du kan sluta till eller öppna upp. Jag själv byter plats ofta och det går alltid att hitta en perfekt positionför väldigt många olika arbetsuppgifter.

Passar Wilson perfekt

Tillsammans med Tengboms och Kifab har Wilson skapat ett kontor från grunden som passar verksamheten perfekt. Här kan man jobba bättre, mer effektivt och mer tillsammans. Dessutom finns det plats för att fortsätta växa som företag.

– Vi har också ett stort platsbyggt kök som blir en riktig mötesplats, vårt dagliga pingisrum, lunchrum och en spontan after work-lokal. Det är ett rum där vi möts och trivs. Soffhörnet är också mycket uppskattat – här kan man både få en stund för sig själv och ha korta, spontana möten.